Založ si blog

Ako nám psičkári zasierajú turistické chodníky.

Šútovský vodopád, Malá Fatra

Šútovský vodopád na stene v Šútove, Malá Fatra

V Šútove sa určite stavte pri krčmičke, kde je na jej fasáde namaľovaný malebný vodopád.

Myslel som si, že situáciu spred roka, keď na Ostrom Roháči v Západných Tatrách sa „turista“ držal jednou rukou reťaze a v druhej ruke držiac  na retiazke psa, ktorý  sa mu hompáľal nad niekoľko stometrovou priepasťou, už asi nič neprekoná. Mýlil som sa. Víkendový výlet na Šútovské vodopády bol ako zo zlého sna. Vytúžená príjemná prechádzka v lone prekrásnej prírody sa zmenila na pozorovanie rituálu „sídliskového venčenia psov“. Keď sa na nášho trojročného syna so zákutí turistických chodníkov vyrútil asi tretí pes a on  zo strachu opakovane zakopol a spadol, plačúc a otlčený odmietol už ísť ďalej. Psičkári pokrikujúci na svojich štvornohých turistických sprievodcov a veta „veď on nič neurobí“, ma už poriadne vytáčala. Asi po desiatom voľne pobehujúcom psovi nastala predsa len zmena. Syn mi z chrbta zakričal “mačkááááá“. Trochu som spozornel, lebo mediálne známa puma sa nám stále moce po Slovensku, ale bola to naozaj mačka „turistka“. „Ak ešte stretneme niekoho s pytónom okolo krku, tak to vzdávam a ideme domov“ , smutne som zažartoval. Aj pri vodopáde sa situácia nezmenila a musel som čakať, kedy mi zo záberu na vodopád  zmiznú „svorky psov turistov“, ktoré sme neskôr odháňali od batohov aby sme si chránili jedlo.

 

Láska ku psovi

Ako vidieť na obrázku, náš syn, ktorý bozkáva cudzieho psa,  ako aj my nemáme so psami žiaden problám.

Nemôžem sa však ubrániť dojmu, že psíčkari tak ako aj  fajčiari, si už vlastne ani neuvedomujú, že svojím nezodpovedným konaním  terorizujú svoje okolie. Všade prítomné psie sekrementy, voľne pobehujúce psy, štekanie a pískanie s pokrikovaním, sú len toho dôkazom. Dosť ťažko sa vysvetľuje chovateľovi psov, že moje dieťa, ktoré má 80 centimetrov sa zľakne jeho  psa, ktorý ho nečakane prekvapí a je taký vysoký ako on. Prirovnal by som to asi k tomu, okoby sa pred dospelým nečakane objavíla krava. Nezľakne  sa jej mohutnosti? Veď ona vyzerá tiež milo, nehryzie  a dokonca dáva mlieko. Proste chce to len trochu zodpovednosti a tolerancie, alebo žiadam veľa?

Šútovský vodopád , Malá Fatra

Cestou ku vodopádu

Šútovský vodopád , Malá Fatra

Šútovský vodopád , Malá Fatra

Šútovský vodopád , Malá Fatra

Vodopád je prekrásny.

A nakoniec to najpodstatnejšie. Turistika ku Šútovskému vodopádu je vhodná hlavne pre rodiny s deťmi a starších, pre svoju nenáročnosť.

Pre viac mojich obrázkov z tejto turistiky kliknite na

 

Záhradná architektúra-záhrada

Masírovanie kôz a mozgov

12.03.2014

Pastier kôz Ziege aj so svojou manželkou si sadajú za monitor počítača. Neuveriteľné šťastie konečne postretlo v týchto neľahkých dobách aj ich chudobnú rodinu. Národný ústav celoživotného vzdelávania im ukázal cestu, ako sa vymaniť z okov dlhodobej chudoby. Je to prekrásna predstava, že inštitúcia „ÚPS-VAR“ (rozumej pod skratkou Úrad práce soc. vecí [...]

Achillova šľachta

24.02.2014

Nekontrolovaný pád, grimasy od bolesti a utrpenia…verte, nebolo to žiadne divadielko pre národ… a tento „prejav“ som „kandidátovi“ uveril od jeho začiatku, až do konca. Žiaľ je to aj to jediné a posledné, čo som mu schopný uveriť v jeho prezidentskej kampani … ale nie o tomto som chcel. Samotná totálna ruptúra achilovky, ako [...]

Učiteľ, kuchár, alebo sedliak z hôr, každý je z tých papierov posraný.

07.10.2013

Hm…ako tak uvažujem nad tým, ako sa nám ten web zahnojuje toľkými nepodstatnými sračka…(náhodný klik) a úúúúúps…zaujal ma jeden „fekálny“ úryvok z Fausta: Však dnes se lejstra šíří jako morspor asi aby mohl zvážit soudce nestranný. Učitel, kuchař, nebo sedlák z hor, každý je z těch papírů posraný. Vidím, že i mně [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 167179x
Priemerná čítanosť článkov: 5573x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy