Založ si blog

Achillova šľachta

    Nekontrolovaný pád, grimasy od bolesti a utrpenia…verte, nebolo to žiadne divadielko pre národ… a tento „prejav“ som „kandidátovi“  uveril od jeho začiatku, až do konca. Žiaľ je to aj to jediné a posledné, čo som mu schopný  uveriť v jeho prezidentskej kampani … ale nie o tomto som chcel.

Samotná totálna  ruptúra achilovky, ako aj pooperačné bolesti sú nesmierne bolestivé a nepredstaviteľné pre toho, kto to nezažil. Vedzte, viem o čom hovorím, lebo  sám na vlastnej koži som si túto diagnózu užil v plnej jej paráde a  chápem celý ten “humbug“ okolo toho všetkého. (Ja viem…ženy dokážu okamžite oponovať …a to ste vy chlapi ešte nerodili…to je bolesť!…samozrejme opäť  zopakujem…nepredstaviteľné pre toho, kto si to nezažil a s veľkou pravdepodobnosťou aj ani nezažije… .)

Z pohľadu histórie ma však zaujala definícia osoby Achilla,  „Achilles“ je jedným z dvoch ľudí opísaných v Iliade ako „božskí“. Nesúvisí to len s jeho neprekonateľnou schopnosťou bojovať, ale aj s jeho postojom. Ukazuje úplnú a totálnu oddanosť majstrovstvu svojho umenia… avšak podobne ako boh, nemá takmer žiadnu úctu k životu samotnému. Subjektívnym pohľadom tu vidím určitú podobnosť…žeby paranoja?

 Je tu však niečo, … o čom vie len  „Achillova šľachta“. Už vyššie spomínané bolesti a ich prekonanie posúvajú u človeka „jeho prah citlivosti na bolesť“ až o niekoľko levelov dopredu. Človek sa týmto počinom stáva odolnejším, oddáva sa väčšej sebakontrole a jeho konanie sa stáva zodpovednejšie. Možno dobrá správa pre volebný tým a jeho „kandidáta“  a zlá pre jeho súperov v boji kreslo „najvyššieho“.

Napriek tomu, že nie som sympatizant „Achilla Slovenska“, … bez škodoradosti mu prajem skoré uzdravenie. Som predsa človek a ako športovec  prejavujem  úctu aj súperovi. Každý súper si ju zaslúži, aj keď nie vždy hrá  fair play.

Masírovanie kôz a mozgov

12.03.2014

Pastier kôz Ziege aj so svojou manželkou si sadajú za monitor počítača. Neuveriteľné šťastie konečne postretlo v týchto neľahkých dobách aj ich chudobnú rodinu. Národný ústav celoživotného vzdelávania im ukázal cestu, ako sa vymaniť z okov dlhodobej chudoby. Je to prekrásna predstava, že inštitúcia „ÚPS-VAR“ (rozumej pod skratkou Úrad práce soc. vecí [...]

Učiteľ, kuchár, alebo sedliak z hôr, každý je z tých papierov posraný.

07.10.2013

Hm…ako tak uvažujem nad tým, ako sa nám ten web zahnojuje toľkými nepodstatnými sračka…(náhodný klik) a úúúúúps…zaujal ma jeden „fekálny“ úryvok z Fausta: Však dnes se lejstra šíří jako morspor asi aby mohl zvážit soudce nestranný. Učitel, kuchař, nebo sedlák z hor, každý je z těch papírů posraný. Vidím, že i mně [...]

Keď frustrovaný gadžo dilo závidí pozitívne diskriminovanému cigáňovi

04.10.2013

„Cigáň verzus gadžo na Slovensku“ je dlhodobým a cyklicky sa opakujúcim príbehom fascinujúcej konšpirácie „glorifikovaných expertov“ našich politických a mimovládnych strán i vedomostne obmedzených europoslancov v tejto problematike. Napriek skutočnosti, že je to téma nehodná politickej logiky, na druhej strane je to možno však téma vhodná pre Dana Browna. [...]

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 167768x
Priemerná čítanosť článkov: 5592x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy