Založ si blog

Je dnešná mládež odpadom ľudstva?

„Nevedia sa správať, sú nevychovaní a nemajú úctu voči starším.“ Takýmito rozhovormi sa viedli debaty medzi dospelými asi v každom storočí. Aká je vlastne mládež  21. Storočia?

Naša 19 ročná dcéra v priebehu mesiaca a pol  urobila vodičák, zmaturovala, absolvovala dve skúšky na výšku a po tej poslednej ako dobehla domov, zbalila tašky a odišla na 3 mesiace do Nemecka na farmu so slovami „Veď na tu výšku si musím zarobiť!“/aj keď to nie je nutné/, tak ako si zarobila na vodičák. Rozmýšľam nad tým, či by som to zvládol ja v jej veku s takým pokojom, ako sa prezentovala po celý ten čas.

Je príjemné, keď pozorujete svoje dieťa ako vyrástlo a dospelo nie fyzicky, ale duševne. Je obdivuhodné, ako pochopilo, že má ešte štyroch súrodencov a tak na nič nečaká, ale ide svojou cestou.  Je príjemné, keď pozorujete že Vaše dve dospelé dcéry nikdy nefajčili, nepili a takpovediac boli samorastami, ktoré dospeli. Zdanie, že sa to stalo nejako prirýchlo nie je klam, ale skutočnosť, s ktorou je potrebné sa zmieriť.

Takýchto mladých ľudí je veľa, aspoň tu u nás na Orave pozorujem, že mladí ľudia na nič nečakajú a miesto plážovania po letoviskách, hľadajú si prácu. Odpozorovali to od svojich rodičov, s ktorými sa  súčasný kapitalizmus nemazná a každá koruna je tu na Orave tvrdo vydretá.

Dnešná mládež nie je zlá, je iná a možno v niečom aj lepšia od nás v ich veku. Nezostáva nám nič iné, len jej držať palce, aby si so súčasného „marasmu“ politického hnoja, justičnej absurdity a hyenizmu nás dospelých nezobrali príklad, ale išli svojou cestou s takou čistotou, s akou sa narodili. Nikto sa vo svojej podstate nenarodí zlý a nevychovaný, ale  prostredie, ktoré ho vychováva sa na jeho osobnosti podpíše nemalou mierou.

My im vytvárame to prostredie, do ktorého musia vstúpiť a je prinajmenšom hlúpe a nezodpovedné im niečo vyčítať, len ak sebe.

 

Masírovanie kôz a mozgov

12.03.2014

Pastier kôz Ziege aj so svojou manželkou si sadajú za monitor počítača. Neuveriteľné šťastie konečne postretlo v týchto neľahkých dobách aj ich chudobnú rodinu. Národný ústav celoživotného vzdelávania im ukázal cestu, ako sa vymaniť z okov dlhodobej chudoby. Je to prekrásna predstava, že inštitúcia „ÚPS-VAR“ (rozumej pod skratkou Úrad práce soc. vecí [...]

Achillova šľachta

24.02.2014

Nekontrolovaný pád, grimasy od bolesti a utrpenia…verte, nebolo to žiadne divadielko pre národ… a tento „prejav“ som „kandidátovi“ uveril od jeho začiatku, až do konca. Žiaľ je to aj to jediné a posledné, čo som mu schopný uveriť v jeho prezidentskej kampani … ale nie o tomto som chcel. Samotná totálna ruptúra achilovky, ako [...]

Učiteľ, kuchár, alebo sedliak z hôr, každý je z tých papierov posraný.

07.10.2013

Hm…ako tak uvažujem nad tým, ako sa nám ten web zahnojuje toľkými nepodstatnými sračka…(náhodný klik) a úúúúúps…zaujal ma jeden „fekálny“ úryvok z Fausta: Však dnes se lejstra šíří jako morspor asi aby mohl zvážit soudce nestranný. Učitel, kuchař, nebo sedlák z hor, každý je z těch papírů posraný. Vidím, že i mně [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 168009x
Priemerná čítanosť článkov: 5600x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy