Založ si blog

5 tipov na odôvodnené porušenie Zákazu zastavenia

To že obmedzujúce zákazy by sme mali rešpektovať, je pre väčšinu vodičov prirodzené. Ak Vás však  prekvapí táto značka Zákaz zastavenia, nerešpektujte ju! Urobili by ste veľkú chybu…pokojne zastavte, lebo sa nachádzate v Jánskej doline.

Prvý dôvod porušenia zákazu: Neuveriteľne krásna príroda.

Zastavte sa kochajte sa nádherou Liptova.

2. Dôvod porušenia zákazu: Prírodné termálne kúpaliská

Voda v týchto žriedlach má okolo 28 stupňov a je liečivá. Kúpanie samozrejme zadarmo.

Plitvické jazerá? Kdeže, prírodné kúpanie pri hoteli Horec, blízko hotela Avena, kde sme boli ubytovaní.

3 dôvod porušenia zákazu : Minerálne liečivé pramene a voda výbornej chuti.

A zas tu máme niečo zadamo…a to nieje ešte všetko.

V tomto žriedle to vrie ako v kotli. Nenechajte sa odradiť, voda tu je príjemná, trochu páchnuca, ale s liečivými účinkami. Všade okolo sú lehátka, miesto na oddych, detské ihrisko a to všetko zadarmo!

4. dôvod porušenia zákazu: Neuveriteľná dobová architektúra, z dôb skorších ako 15 storočie.

Na úseku dlhom okolo 300-500 metrov je tu asi 28 kaštielikov a kúrií, pred ktorými sú informačné tabule s popisom histórie. Ešte som sa nestretol s takým miestom v horách, kde na takom malom priestore je také veľké množstvo historických skvostov. Na obrázku sú sýpky.

5. dôvod porušenia zákazu: Miesto kde sa zastavil čas.

 

Ak hľadáte pokoj, harmóniu duše, zdravotný očistec, príjemných ľudí a výborné ceny, zastavte sa tu! Za tento Zákaz zastavenia Vás nikto nebude pokutovať! Určite tým môžete len získať.

Všade k prameňom sa da dostať pohodlne po chodníkoch pre cyklistov a peších. Žiaden stres z arogantných vodičov,proste úúúúžasné miesto pre rodiny s deťmi a skôr narodených.

Pochádzam z Oravy, za ktorú by som aj dušu upísal čertovi…tak ju milujem.

Ale Liptov…to je miesto, kde nachádzam vždy niečo, čo nedokážem ani popísať. Je to neuveriteľný kraj, ktorý je hodný nazývať perlou Slovenska. Perlou ukrytou v lone krásnej prírody. Teším sa na to, ako Vám nabudúce ponúknem jeho ďalšie záhady a pozoruhodnosti.

Z Oravy všetkým pekný deň ORAVAK.

YouTube o cestách a necestách ORAVAKA – o krásach a zaujímavostiach Slovenska.

Masírovanie kôz a mozgov

12.03.2014

Pastier kôz Ziege aj so svojou manželkou si sadajú za monitor počítača. Neuveriteľné šťastie konečne postretlo v týchto neľahkých dobách aj ich chudobnú rodinu. Národný ústav celoživotného vzdelávania im ukázal cestu, ako sa vymaniť z okov dlhodobej chudoby. Je to prekrásna predstava, že inštitúcia „ÚPS-VAR“ (rozumej pod skratkou Úrad práce soc. vecí [...]

Achillova šľachta

24.02.2014

Nekontrolovaný pád, grimasy od bolesti a utrpenia…verte, nebolo to žiadne divadielko pre národ… a tento „prejav“ som „kandidátovi“ uveril od jeho začiatku, až do konca. Žiaľ je to aj to jediné a posledné, čo som mu schopný uveriť v jeho prezidentskej kampani … ale nie o tomto som chcel. Samotná totálna ruptúra achilovky, ako [...]

Učiteľ, kuchár, alebo sedliak z hôr, každý je z tých papierov posraný.

07.10.2013

Hm…ako tak uvažujem nad tým, ako sa nám ten web zahnojuje toľkými nepodstatnými sračka…(náhodný klik) a úúúúúps…zaujal ma jeden „fekálny“ úryvok z Fausta: Však dnes se lejstra šíří jako morspor asi aby mohl zvážit soudce nestranný. Učitel, kuchař, nebo sedlák z hor, každý je z těch papírů posraný. Vidím, že i mně [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 168039x
Priemerná čítanosť článkov: 5601x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy