Masírovanie kôz a mozgov

12. marca 2014, orava, Nezaradené

Pastier kôz Ziege aj so svojou  manželkou si sadajú za monitor počítača. Neuveriteľné šťastie konečne postretlo v týchto  neľahkých dobách aj ich chudobnú rodinu. Národný ústav celoživotného vzdelávania im ukázal cestu, ako sa vymaniť z okov dlhodobej chudoby. Je to prekrásna predstava, že inštitúcia „ÚPS-VAR“ (rozumej pod skratkou Úrad práce soc. vecí a rodiny)  pre nich zostane len  čiernou minulosťou.

   Manželka mu strháva náplasť z tváre a masíruje mu zmodralú ranu pod okom. Napriek tomu, že Elearning po tom našom „po slovensky“, je (ne)efektívnym prostriedkom ako je  im možné  odovzdať cenné informácie na diaľku …a pracovníci od počítača, ktorí v živote nevideli kozu,  tak nejako pozabudli uviesť vo vzdelávacích osnovách pre kozo-baču na internete, že rohaté kozy aj koľú.  Našťastie manželka sa Elearningom vzdeláva v masérskom kurze, a tak si vlastne takýmto spôsobom zaviedli malý rodinný podnik…veď masírované vemeno dáva vraj viacej mlieka. Ich sused… Elearningový kamenár mu neotesane otesal skalu, aby mal kde sedieť pri pasení kozičiek, … čiže  rozvoj vidieka má zelenú a všetkých čakajú  zlaté časy.

Nedalo mi na  tému nezareagovať na pripravované mrhanie eurofondami pre vzdelanie „nevzdelaných Slovákov“. Po vyhodených tisícoch € na nezmyselné projekty, ako je napríklad zisťovanie počítačovej gramotnosti  znevýhodnených skupín obyvateľstva a pod., prichádza nová vlna „zmyselných tokov“ eurofondov…opravujem našich peňazí, ktoré budeme musieť časom do EÚ vrátiť.