Založ si blog

Achillova šľachta

    Nekontrolovaný pád, grimasy od bolesti a utrpenia…verte, nebolo to žiadne divadielko pre národ… a tento „prejav“ som „kandidátovi“  uveril od jeho začiatku, až do konca. Žiaľ je to aj to jediné a posledné, čo som mu schopný  uveriť v jeho prezidentskej kampani … ale nie o tomto som chcel.

Samotná totálna  ruptúra achilovky, ako aj pooperačné bolesti sú nesmierne bolestivé a nepredstaviteľné pre toho, kto to nezažil. Vedzte, viem o čom hovorím, lebo  sám na vlastnej koži som si túto diagnózu užil v plnej jej paráde a  chápem celý ten “humbug“ okolo toho všetkého. (Ja viem…ženy dokážu okamžite oponovať …a to ste vy chlapi ešte nerodili…to je bolesť!…samozrejme opäť  zopakujem…nepredstaviteľné pre toho, kto si to nezažil a s veľkou pravdepodobnosťou aj ani nezažije… .)

Z pohľadu histórie ma však zaujala definícia osoby Achilla,  „Achilles“ je jedným z dvoch ľudí opísaných v Iliade ako „božskí“. Nesúvisí to len s jeho neprekonateľnou schopnosťou bojovať, ale aj s jeho postojom. Ukazuje úplnú a totálnu oddanosť majstrovstvu svojho umenia… avšak podobne ako boh, nemá takmer žiadnu úctu k životu samotnému. Subjektívnym pohľadom tu vidím určitú podobnosť…žeby paranoja?

 Je tu však niečo, … o čom vie len  „Achillova šľachta“. Už vyššie spomínané bolesti a ich prekonanie posúvajú u človeka „jeho prah citlivosti na bolesť“ až o niekoľko levelov dopredu. Človek sa týmto počinom stáva odolnejším, oddáva sa väčšej sebakontrole a jeho konanie sa stáva zodpovednejšie. Možno dobrá správa pre volebný tým a jeho „kandidáta“  a zlá pre jeho súperov v boji kreslo „najvyššieho“.

Napriek tomu, že nie som sympatizant „Achilla Slovenska“, … bez škodoradosti mu prajem skoré uzdravenie. Som predsa človek a ako športovec  prejavujem  úctu aj súperovi. Každý súper si ju zaslúži, aj keď nie vždy hrá  fair play.

Masírovanie kôz a mozgov

12.03.2014

Pastier kôz Ziege aj so svojou manželkou si sadajú za monitor počítača. Neuveriteľné šťastie konečne postretlo v týchto neľahkých dobách aj ich chudobnú rodinu. Národný ústav celoživotného vzdelávania im ukázal cestu, ako sa vymaniť z okov dlhodobej chudoby. Je to prekrásna predstava, že inštitúcia „ÚPS-VAR“ (rozumej pod skratkou Úrad práce soc. vecí [...]

Učiteľ, kuchár, alebo sedliak z hôr, každý je z tých papierov posraný.

07.10.2013

Hm…ako tak uvažujem nad tým, ako sa nám ten web zahnojuje toľkými nepodstatnými sračka…(náhodný klik) a úúúúúps…zaujal ma jeden „fekálny“ úryvok z Fausta: Však dnes se lejstra šíří jako morspor asi aby mohl zvážit soudce nestranný. Učitel, kuchař, nebo sedlák z hor, každý je z těch papírů posraný. Vidím, že i mně [...]

Keď frustrovaný gadžo dilo závidí pozitívne diskriminovanému cigáňovi

04.10.2013

„Cigáň verzus gadžo na Slovensku“ je dlhodobým a cyklicky sa opakujúcim príbehom fascinujúcej konšpirácie „glorifikovaných expertov“ našich politických a mimovládnych strán i vedomostne obmedzených europoslancov v tejto problematike. Napriek skutočnosti, že je to téma nehodná politickej logiky, na druhej strane je to možno však téma vhodná pre Dana Browna. [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 30
Celková čítanosť: 167833x
Priemerná čítanosť článkov: 5594x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy